Novosti|

Danas (24. lipnja) blagdan je rođenja svetog Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnika filijalne crkve u Kitišancima. Gradilište i kamen temeljac kapelice pokraj rijeke Karašice blagoslovio je u misnom slavlju 4. listopada 1982. godine tadašnji pomoćni biskup đakovački msgr. Marin Srakić. Ivan Svrtan vodio je organizaciju i izgradnju crkve te se zajedno s obitelji posebno istaknuo u gostoprimstvu. Velikim zauzimanjem mještana i građevinskog odbora, pomoći od strane Belišća d.d., Valpova d.d., Zadruge iz Veliškovaca i privatnog poduzetnika Vjekoslava Mađarevića iz Satnice, radovi su privedeni kraju pa je kapela 12. prosinca 1993. godine blagoslovljena i posvećena svetom Ivanu Krstitelju, piše na web stranici belišćanske župe.

Crkveni god, odnosno blagdan rođenja svetog Ivana Krstitelja, svojim je sumještanima čestitao Marko Ivić, povjerenik za razvoj Kitišanaca, koji je njima i njihovim gostima poželio ugodan dan i lijepo druženje.

-Zahvaljujem mojim sumještanima, gradonačelniku Dinku Buriću i njegovim suradnicima, Gradu Belišću i svima koji pridonose tome da je svakim danom sve ugodnije živjeti u našem malom mjestu. Čuvajte sebe i jedni druge. Ostanimo odgovorni, poručio je Marko Ivić, povjerenik za razvoj Kitišanaca.

Tekst: Moniak Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content