Novosti|

Članovi udruge HVIDR-e Belišće, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježili su sudjelovanjem na središnjoj svečanosti 23. Obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u gradu Kninu.

Po dolasku u Knin, na gradskom groblju zapalili su svijeću svom prijatelju i suborcu, hrvatskom branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata Zdravku Bužonji koji je nakon teške bolesti preminuo 2015. godine.

„Zdravko Bužonja bio je spiritus movens kninske odbojke, a odbojkaška obitelj pamtit će ga kao osnivača odbojkaškog kluba Mladost 2000, kao trenera i pedagoga koji je sportski, ali i ljudski odgojio generacije djevojčica i dječaka. Bio je sudionik Domovinskog rata, pripadnik 107 brigade Hrvatske vojske. U tijeku vojnih operacija teško je ranjen.  Suprug, otac četiri kćerke, svoj je život posvetio trima ljubavima: obitelji, domovini i sportu“.

Zatim su se članovi HVIDR-e Belišće uključili u program koji je započeo podizanjem zastave na kninskoj tvrđavi, a nastavljen je na središnjem gradskom trgu, ispred spomenika Hrvatske pobjede „Oluja 95“.

Tekst i fotografije: Pavo Milekić, predsjednik HVIDR-e Belišće

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content