Novosti|

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja članovi Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Belišće obilježili su sudjelovanjem na svečanosti 22. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja“ u gradu Kninu.

Po dolasku u Knin, na gradskom groblju položili su vijenac i zapalili svijeću svom prijatelju i suborcu, hrvatskom branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata Zdravku Bužonji koji je nakon teške bolesti preminuo 2015. godine. Potom su se zaputili na Kninsku tvrđavu gdje se ove godine u cijelosti odvijala središnja svečanost. Nakon podizanja hrvatske državne zastave zastave i čitanja imena 240 poginulih i nestalih pripadnika u vojno-redarstvenoj operaciji, svečanost je nastavljena zračnim mimohodom u kojem je kninskim nebom preletjelo osam postroja s više od dvadeset zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. U mimohodu do Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta sudjelovale su povijesne postrojbe, ešalon hrvatskih branitelja, tri ešalona Oružanih snaga RH te Ministarstva unutarnjih poslova, vatrogasaca, dužnosnika i uzvanika.

Kao i svake godine, odlasku u Knin odazvao se velik broj Belišćana koji su s članovima HVIDR-e Belišće sudjelovali u obilježavanju ovog velikog dana te na taj način odali pijetet i zahvalu svim sudionicima vojno-redarstvene akcije „Oluja“.

Foto: HVIDR-a Belišće

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content