Novosti|

Početkom epidemije korona virusa 16.3.2020. godine održana je sjednica Zapovjedništva VZG-a Belišće, na kojoj se raspravljalo o aktivnostima i mjerama koje se moraju provoditi u vatrogasnim postrojbama u vezi zaštite od epidemije za vrijeme obavljanja vatrogasne djelatnosti – upute i mjere dostavljane su DVD-a e-mailom. Od 22.3. do 20.5.2020. godine zapovjednici odnosno imenovane osobe DVD-a na području VZG-a Belišće obavljali su nadzor nad provođenjem mjera zabrane okupljnja na javnom prostoru, a o istome svaki dan oko 18 sati su podnosi izvješće radio vezom u Vatrogasni operativni centar (VOC) Belišće.

Zapovjednik VZG-a Belišće i VOC-a Belišće su svakodnevno tijekom jutarnje provjere s Županijskim vatrogasnim operativnim centrom „OKIS“ podnosili izvješće o stanju vatrogasaca na području VZG-a Belišće po pitanju oboljevanja odnosno potrebe samoizolacije u vezi s korona virusom. Navedena aktivnost je trajala u periodu od 6.4. do 8.6.2020. godine, gdje smo imali jednog vatrogasca u samoizolaciji kojem je kasnije potvrđena prisutnost COVIDA-19, a isti je potom ozdravio.

Ovim putem se zahvaljujemo zapovjednicima i osobama koji su obavljali nadzor u DVD-a na požrtvovnom ispunjavanju zadataka u cijelosti i brizi na daljnjem provođenju zaštite vatrogasaca od korona virusa u obavljanju vatrogasne djelatnosti.

 Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić

                                                                                                             

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content