Novosti|

U organizaciji Savjeta mladih Grada Varaždina i Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske u Varaždinu se od petka, 23. kolovoza do nedjelje, 25. kolovoza održao 5. Kongres savjeta mladih Republike Hrvatske na kojem su sudjelovali članica Savjeta mladih grada Belišća Eleonora Balog i predsjednik Savjeta Igor Paloh. Kongres se održao pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, a partneri projekta bili su Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Kongres je u tri dana okupio preko 60 članova savjeta mladih iz raznih dijelova Hrvatske, a za sudionike Kongresa bile su organizirane radionice koje su imale za cilj poboljšati i unaprijediti rad članova savjeta mladih, kako bi oni kroz svoj rad u savjetu poboljšali položaj mladih u svojim lokalnim zajednicama.

Središnji dio Kongresa bila je panel rasprava „Budućnost obrazovanja u Hrvatskoj“ koja se održala u subotu, u punoj Skupštinskoj dvorani Županijske palače Varaždinske županije. Moderator panel rasprave bio je Leon Žganec-Brajša, dok su gosti na panelu bili prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja; Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije; dr. sc. Ivan Čehok, gradonačelnik grada Varaždina, izv. prof. dr.sc. Krešimir Buntak, Sveučilište Sjever – pročelnik Odjela za logistiku i održivu mobilnost; izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, novoizabrana dekanica Fakulteta organizacije i informatike; Sanja Ostroški, direktorica Regionalnog ureda Varaždin – Hrvatska udruga poslodavaca i Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

Osim radnog dijela Kongresa, sudionici su imali priliku posjetiti i 21. Špancirfest te upoznati Grad Varaždin, a Varaždin su napustili puni pozitivnih dojmova i dobrih emocija.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content