Novosti|

U četvrtak, 17. studenoga 2022. godine, povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predstavnici udruge HVIDRA Belišće upalili su svijeće na trgovima grada Belišća i Valpova, te u općinama Petrijevci i Bizovac.

Dana 18. studenoga predstavnici udruge sudjelovali su u Vukovaru u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. koje je započelo ispred Nacionalne memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro” gdje je održan prigodni program i Koloni sjećanja koja je krenula na križni put vukovarskim ulicama, predvođena vukovarskim braniteljima, članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara, hrvatskim ratnim vojnim invalidima i zatočenicima srpskih koncentracijskih logora, pripadnicima Hrvatske vojske, a po prvi puta i onima koji su kao djeca proživjeli ratna razaranja Vukovara.

Počast žrtvama Vukovara odali su paljenjem svijeća ispred Spomen-obilježja žrtvama iz Domovinskog rata i sudjelovali u molitvi za žrtve iz Domovinskog rata koju je predvodio mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, a misno slavlje za sve žrtve Domovinskog rata mons. Zdenko Križić, gospićko–senjski biskup.

Pavo Milekić, predsjednik udruge HVIDRA

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content