Novosti|

U subotu, 21. kolovoza 2021. godine gotovo 400 trkača sudjelovalo je na osječkoj Sunset Run na lijevoj obali rijeke Drave pokraj Copacabane uz zalazak sunca.

Trčalo se na dionicama od 7, 14 i polumaraton od 21 kilometar, a nakon starta kod Copacabane, koji je pucnjem označila Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika Osijeka, trčalo se prema Zoološkom vrtu, potom preko Pješačkog mosta, pa prema Željezničkom mostu, gdje su se trkači okrenuli prema ciljnoj ravni na mjestu gdje je bio start. Naravno, jedan krug tračali su sudionici utrke na 7 kilometara, oni na 14 kilometara trčali su dva kruga, a polumaratonska dionica značila je tri kruga u kojem su se spojila tri osječka mosta.

Na utrci koja je privukla mnoge sudionike, okupljaju se mnogobrojni sportaši i rekreativci, a u trci od  21 kilometar nastupio je član DVD-a Belišća Zdenko Cerovečki koji je u kategoriji 57+ osvojio odlično 2. mjesto.

Rekreacija uz vodu posebno smiruje tijelo i um, a cilj ove atletske utrke je podizanje samopouzdanja mladih i odraslih osoba te promicanje zdravog načina života kroz popularizaciju rekreativnog trčanja za sve uzraste.

Dubravko Čovčić, zapovjednik DVD-a Belišće                                                                                                                  

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content