Novosti|

U trenutku kad je samoizolacija izgledna ili svakako barem poželjna, zatvorit ćete se u vlastite domove. Napravite nešto drugačije. Vrijeme je za promjenu! Isključite povremeno vijesti i bombardiranje informacijama, i dozvolite si malo bijega od stvarnosti, jer usred svih ovih užasnih stvari koje se događaju oko vas, jedna je lijepa vijest: konačno ćete imati više slobodnog vremena.

Došao je trenutak da konačno pročitate sve što niste stigli i da uživate u držanju knjige u ruci, pregledavanju članaka, fotografija i ideja koje niste uspjeli proučiti.

Ove godine, točnije 23. travnja, na Svjetski dan knjige proslavite promjenu u svom životu kroz Noć knjige koja se održava u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće, u trajanju od 16 do 22 sata. Vaše knjižničarke, za promjenu, bit će s vama online s produženim radnim vremenom!

Kao promjena, stigao je knjiški patuljak, dežurno njurgalo, veseljak, komentator apsurda i podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Premda imun na ljudske bolesti, na licu nosi masku, upozoravajući da kao knjiški junak dijeli sudbinu čovjeka i podsjećajući da će se Noć knjige unatoč izvanrednim okolnostima virtualno održati u četvrtak, 23. travnja!

U okviru obilježavanja Noći knjige belišćanska knjižnica organizirat će virtualni sastanak Belišćanskog čitateljskog kluba, na koji se mogu prijaviti svi koji rado čitaju s preporukom za dobru knjigu.

Također, bit će tu i izložba, ali posebno želimo istaknuti Čitanje u doba korone! Pozivaju se svi da pošalju svoje jedinstvene fotografije knjige koju čitaju ili knjige koje su vas inspirirale na promjenu, na e-mail knjižnice ili putem poruke na Facebook profil Knjižnice. Fotografije će biti objavljene 23. travnja!

Pratite Gradsku knjižnicu i čitaonicu Belišće na www.gkcbelisce.hr te na Facebook profilu.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content