Novosti|

Udruga športskih ribolovaca “Belišće” i ove je godine organizirala Belišćanske ribičke priče i to sedme po redu, koje su održane od 11. do 13. listopada u Ribičkom domu na lijevoj obali Drave.

U subotu, 12. listopada 2019. godine, na drugom danu ove manifestacije belišćanski ribiči ugostili su slikare, članove Likovne udruge Bel-Art. Na ovoj likovnoj koloniji sudjelovalo je četrnaest slikara: Marija Sabo, Vanja Eberl, Monika Šimić, Jadranka Berak, Suzana Lešnjaković, Vesna Vajda, Marija Došen, Vera Huderer, Vlado Vagner, Zoran Ilić, Dragan Đurković, Antun Sabo, Ivan Vajda i Tin Lacković. Tematika, kao što i sam naziv kolonije daje zaključiti, bila je vezana za ribiče, ribu, ali i neizostavni slavonski i baranjski pejzaž, a slikalo se u tehnikama ulja na platnu, akrila i akvarela.

Gosti “Belišćanskih ribičkih priča” bili su i članovi Dramskog ansambla Amaterskog kazališta Belišće, koji su za sve okupljene izveli ulomak iz komedije “Ministrov sin” koja je premijerno izvedena na zatvaranju 41. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje. Na kraju kolonije svim slikarima uručena je zahvalnica za njihov trud, a posebnu zahvalnicu predstavnici UŠR Belišće uručili su Likovnoj udruzi Bel-Art za dugogodišnju suradnju.

Tekst i fotografije: Tin Lacković 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content