Novosti|

“Pomoć u kući” projekt je koji uspješno djeluje pri Matici umirovljenika grada Belišća već desetak godina. U početku djelovanja “Pomoć u kući i dnevni boravak za starije osobe” bili su izraženi kao jedan oblik socijalne usluge za starije osobe, međutim, 2013. godine prilikom razdvajanju Ministarstva socijalne politike od Ministarstva zdravstva, razdvaja se i socijalna usluga “Pomoć u kući i dnevni boravak za starije osobe” u dvije zasebne socijalne usluge.

U programu socijalne usluge za starije osobe “Pomoći u kući”, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te sufinancira Grad Belišće, Matica se javlja kao nositelj projekta i samim tim zapošljava 6 osoba na tom projektu (4 gerontodomaćice, 1 pomoćni radnik i voditelj).

Od nekadašnjeg broja od 200-tinjak korisnika, u programu “Pomoći u kući” uz novi način pružanja i obračuna te socijalne usluge, danas na nju ima pravo 66 osoba. Uslugu ostvaruju korisnici na području grada Belišća i prigradskih naselja (Gat, Bocanjevci, Bistrinci, Tiborjanci, Vinograci, Veliškovci i Gat). U socijalne usluge “Pomoći u kući” ubrajaju se: kućanski poslovi, usluga osobne higijene i uređenje okućnice.

Svim svojim korisnicima čestit Božić i sretnu novu 2020. godinu žele uposlenici Pomoći u kući grada Belišća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content