Novosti|

U petak, 12. travnja 2024. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg, održana je posljednja predstava ovogodišnjeg Memorijala, drama Kazališta Županja “Tamo gdje tuga spava”, kojom  je 44. Belišćanski dramski memorijal službeno završen.

Drama je to koja je rađena prema istinitom događaju, prepuna je emocija, od ljubavi do mržnje, od neprihvaćanja do unutarnje boli, razočaranja i nade, na koje nitko iz publike nije ostao ravnodušan. Tipična je slavonska predstava koja koja govori o propasti pojedinca i ugledne slavonske obitelji zbog temperamenta, inata, duhova iz prošlosti. Radnja se odvija početkom prošlog stoljeća, glumci govore slavonskom ikavicom, odjeveni su u  nošnje. Ova vrlo emotivna priča šalje nam snažnu poruku o ljubavi, oholosti lažima i mržnji, ali i strahu prvenstveno od siromaštva te nas podsjeća da nažalost nemaju sve ljubavi sretan kraj.

Glumci Kazališta Županja svojom su izvrsnom glumom oduševili sve prisutne. Prava je to predstava koja nam je još jednom dokazala kako i amaterski glumci mogu biti pravi profesionalci, a to je prepoznala i oduševljena publika koja je glumce, na kraju predstave, nagradila ogromnim pljeskom. U predstavi su glumili Marija Vištica koja je bila zaslužna i za scenografiju, Branko Puhek koji je ujedno zaslužan i za režiju, Imman Hasić, te Edita Petrović. Narator je bio Igor Rajković.

Nakon završetka predstave, osnivač i predsjednik Saveza amaterskih kazališta Slavonije i Baranje i član odbora kolegija Hrvatskog sabora kulture, gospodin Branko Puhek zahvalio se belišćanskoj publici, a zatim je u  ime Hrvatskog sabora kulture uručio srebrne diplome predsjedniku Amaterskog kazališta Belišće gospodinu Zvonimiru Ivekoviću za 29 godina i gospođi Nadi Kavicki za 20 godina uspješnog rada na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content