Novosti|

Tijekom siječnja i veljače 2016. Lokalni volonterski centar Zvono nastavlja s provedbom projekta „Puzzle“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

U sklopu projekta provedene su radionice „Zavolontiraj se“ za učenike osnovnih škola na području Šećerane, a s ciljem osnivanja volonterskih klubova učenika i nastavnika.

Na radionicama su sudjelovali učenici od 4. do 8. razreda OŠ Šećerana i područne škole Baranjsko Petrovo Selo. Učenici su tijekom radionica upoznati s pojmom volontiranja, volonterskih klubova te su poticani na aktivno uključivanje u osmišljavanje vlastitih volonterskih akcija. Učenici su zainteresirani za uključivanje u volonterske akcije, a tijekom radionica krenuli su u samostalno osmišljavanje akcija koje bi mogli provoditi kroz vlastiti volonterski klub u njihovoj školi. Nakon završetka provedbe radionica „Zavolontiraj se“, učenici će osnivati volonterske klubove na području djelovanja škole.

Osim radionica „Zavolontiraj se“, kroz projekt „Puzzle“ LVC Zvono nastavlja i s provedbom aktivnosti pomoći u učenju. Volonteri udruga Zvono i Lokalnog volonterskog centra učenicima osnovnih škola na području gradova Belišće i Valpovo te na području Šećerane pružaju podršku u učenju. Podrška se učenicima pruža individualno ili u manjim grupama i to u aktivnostima pripreme za usmena odgovaranja, pisane ispite ili u pisanju domaćih zadaća.

Svi zainteresirani učenici koji se žele uključiti u zajedničko ili individualno učenje još uvijek se mogu javiti u svoju školu ili izravno u Lokalni volonterski centar Zvono.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content