Novosti|

Uz skladbu Tiha noć, u petak, 27. prosinca, u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika počeo je tradicionalni božićni koncert Crkvenog pjevačkog društva MIR Belišće, koji svake godine dolaze poslušati mnogobrojni Belišćani i zaljubljenici u zborsku glazbu.

I ovoga se puta tražilo mjesto više, a mirovci su se potrudili i izveli raznolik program svima dobro poznatih hrvatskih i stranih božićnih pjesama, ali i prigodnih pjesama svjetovne tematike. U tome su im dodatno pomogli solisti (Tea i Marko Glavica, Kristina Sušić, Suzana Svoboda, Višnja Mihaljević, Tajana Kuruc i Martina Koričić), članica zbora i violinistica Petra Sušić, koja je i dirigirala jednom pjesmom, Tamburaški orkestar Amaterskog kazališta Belišće pod vodstvom Dominika Špoljarića, ali i za tu prigodu oformljen bend u kojem su bili Želimir Sušić, Marko Glavica i Denis Knežević.

Na ponos Belišću i župnoj zajednici

Božićnom koncertu prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, koja je uz prigodne čestitke, još jednom zahvalila belišćanskom zboru na svim uspjesima kojima pronose ime Belišća diljem domovine i svijeta. Puni riječi hvale za trud CPD-a MIR, njihovo zajedništvo i doprinos župnoj zajednici, bili su i belišćanski župnik fra Branko Janjić i duhovnik mirovaca fra Tomislav Vrsaljko. Ovaj je božićni koncert prigoda i da se mirovci zahvale svojim dugogodišnjim članovima, a ove su godine to bile Martina Kovačević i Tea Glavica, inače tajnica pjevačkog društva, te Marko Glavica, koji su već 10 godina vrijedni članovi ovog zbora. Njima je zahvalnice i prigodne darove uručila predsjednica Višnja Mihaljević. Nisu se mirovci zaboravili zahvaliti niti svom zborovođi, maestru Želimiru Sušiću, koji je prije 31 godinu osnovao zbor i koji neprekidno više od tri desetljeća strpljivo i marljivo vježba sa zborašima koji postižu značajne uspjehe prepoznate od struke, ali i svih ljubitelja zborskog muziciranja. Ipak, nikada nije zanemarena niti osnovna zadaća zbora – pjevanje na nedjeljnoj svetoj misi u 11 sati. Mirovci su na ovom božićnom koncertu neke skladbe izveli po prvi put, a sve je završilo svima dragom i dobro poznatom pjesmom Mali Isus, koju je napisao Želimir Sušić.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Fotografije: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content