Novosti|

U utorak, 20. prosinca 2016., polaznici pet odgojnih skupina Dječjeg vrtića “Maslačak”, ukupno 123 djece, sa svojim odgojiteljicama pripremili su prigodni javni program u povodu blagdana Božića. Program je izveden u prostoru Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće. Voditeljica programa bila je Ivana Belcar, odgojiteljica predškolske djece.

Na početku programa djeci, roditeljima i gostima večeri obratili su se Zdenko Glasovac, ravnatelj ustanove, i Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika Belišća koji je uputio prigodnu božićnu čestitku djeci, roditeljima i organizatorima programa.

U programu su sudjelovala djeca sljedećih odgojnih skupina:
– Srednja (mlađa) vrtićka –  JABUČICE
– Srednja (starija) vrtićka –  VJEVERICE
– Mješovita skupina – poludnevni program –  KIKIĆI
– Mješovita skupina – cjelodnevni rpogram –  PČELICE i
– Starija vrtićka skupina – ZVJEZDICE.

Polaznici srednje (mlađe) vrtićke skupine izveli su recitaciju pod nazivom „Božić“ i pjesmu  „Blistaj, blistaj“. Voditeljice skupine su kolegice Mirjana Trampus i Danijela Rajković Špoljarić, odgojiteljice predškolske djece. Srednja (starija) vrtićka skupina izvela je dvije pjesme uz koreografiju pod nazivima „Pahuljice padajte „ i „Božić je“. Voditeljice skupine su Slavica Vuksanić i Sara Fučkar, odgojiteljice predškolske djece. Mješovita skupina – poludnevni program – KIKIĆI izveli su dvije pjesme uz koreografiju   pod nazivima „Sretan Božić svakome“  i „Od Božića do Božića“. Voditeljica skupine je Dragica Jančikić, odgojiteljica predškolske djece. Zatim su na pozornicu došla djeca mješovite skupine – cjelodnevni program – PČELICE koji su pripremili dvije pjesme uz koreografiju pod nazivima „Obasjano drvce“ i „Djed Mraz stiže u naš grad“. Voditeljice skupine bile su Dajana Frljužec i Nikolina Vuksanić, odgojiteljice predškolske djece. Polaznici starije vrtićke (predškolske) skupine izveli su također  dvije točke pod nazivima „Reci mi mama“ i pjesmu uz koreografiju „Zvončići“. Voditeljice skupine su Gordana Jelkić i Miroslava Šargač, odgojiteljice predškolske djece.

Zatim je na red došao mali igrokaz u kojem su sudjelovale Sara Fučkar, Nikolina Vuksanić, Miroslava Šargač, Dajana Frljužec i Gordana Jelkić. Njegovim završetkom na pozornici se pojavio Djed Mraz kojeg je uprizorio gospodin Ivica Koprivnjak. Djeci su na kraju programa podijeljeni prigodni pokloni, donacija Grada Belišća polaznicima matičnog vrtića. Tehnički voditelj programa bio je kolega Zvonimir Iveković, a njegova suradnica u ovom poslu bila je Sandra Glasovac, odgojiteljica predškolske djece, koja je  napisala i prigodni igrokaz za potrebe ovog programa. Kolegica Branka Vidaković, odgojiteljica predškolske djece, bila je zadužena za šaptačicu programa i skrb o djeci na pozornici.

U organizaciji prostora, izradi scenografije te skrbi o djeci u dvorani sudjelovale su Tajana Đurkić, Romana Milišić, Danijela Falamić, Dubravka Kess, Marija Majdenić , Monika Jakišić i Tatjana Kaptalan.

Foto: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content