Novosti|

Udruga športskih ribolovaca “Belišće” proteklog tjedna, točnije 15. prosinca 2016. godine, svečano je obilježilo 70 godina postojanja. Upriličena je i dodjela priznanja, a na proslavi nazočio je i zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Udruga športskih ribolovaca “Belišće” osnovana je kao Sportsko udičarsko društvo „Proleter“ Belišće 10. listopada 1945. godine. Društvo je osnovano zbog očuvanja ribolovnih voda i njihove okoline, suzbijanja krivolova, poribljavanja i spašavanja ribljeg fonda, kao i unapređenja športskog i rekreativnog ribolova  u cjelini. Jedan od najznačajnijih rezultata članova udruge je uspjeh ekipa seniora koji su osvajili prvo mjesto u Hrvatskoj ligi 1985.g., dok ekipe omladinki i omladinaca osvajaju prva mjesta u “kombinaciji” na prvenstvu Hrvatske u Belišću.

Od osnivanja do danas doprinos članova na očuvanju ribolovnih voda i njihove okoline, kao i suzbijanju krivolova i poribljavanju bio je značajan. Projekat svakako vrijedan pozornosti je razminiranje obale Stare Drave – Repnjak koji je Udruga većim dijelom uz pomoć donatora financirala tako da je nakon obavljenog razminiravanja utrošeno dosta vremena na uređenju obale i okoliša o čemu i danas Udruga vodi računa s obzirom da je Stara Drava – Repnjak opet uvrštena u popis ribolovnih voda na kojoj se održavaju ligaška, kup i prijateljska  natjecanja.

Svakako da značajno mjesto u povijesti Udruge predstavlja izgradnja društvenog doma na Repnjaku. Dom je 1967.g. izgrađen sredstvima tadašnjeg Kombinata „Belišće“ uz veliki doprinos članova koji su uložili svoje slobodno vrijeme u izgradnju doma koji i danas predstavlja mjesto za okupljanje kako članova, tako i svih ostalih zaljubljenika u prirodu.

U cilju razvijanja ribolovnog turizma, kao i prikupljanja vlastitih financijskih sredstava organizirana je ove godine po četvrti puta manifestacija pod nazivom “4. Belišćanske ribičke priče” uz pomoć grada Belišća, TZ grada Belišća, OBŽ, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH. Udruga je sudjelovala u niz manifestacija i događanja u suradnji s Gradom Belišća i TZ grada Belišća kao što su čiklijada, biciklijada, organiziranje likovne kolonije, a svakako što treba naglasiti je održavanje 20. Kupa u lovu ribe povodom Dana grada Belišća. Članovi Udruge nadaju se i u narednom razdoblju uspješno nastaviti realizaciju budućih planova jer ih očekuju velike zadaće i bit će potrebno uložiti maksimalne napore da se ne dopusti da sav trud prošlih generacija bude uzalud.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content