Novosti|

Župa sv. Josipa Radnika u Belišću svečano proslavlja blagdan sv. Ane i Joakima u svetištu Sv. Ane na Dravi u Bistrincima.

Svečanoj proslavi blagdana prethodi trodnevna duhovna priprava koja počinje u četvrtak, 23. srpnja, a predvoditi će ju pater Ivan Ike Mandurić. Kroz tri dana, nadahnut riječima sv. Pavla iz poslanice Kološanima „U njemu je sve sazdano“ (Kol 1,16), pater Ike će promišljati o važnosti odgoja u vjeri i izazovima koji su postavljeni pred današnje kršćanske obitelji.

Na blagdan sv. Ane misna slavlja su u 7, 8, 9, 10.30, i 18 sati. Hodočasničku misu u 7 sati predslavit će fra Tomislav Vrsaljko TOR. Svečano misno slavlje s početkom u 18 sati na blagdan sv. Ane i Joakima predslavit će pater Ike Mandurić, a po završetku slavlja uslijedit će tradicionalni blagoslov djece i roditelja. Mogućnost za ispovijed kroz dane trodnevnice je od 17 do 19 sati, a na blagdan sv. Ane je od 6 do 12 i od 16.30 do 19 sati.

Osiguran je besplatni autobusni prijevoz iz Belišća koji vozi kroz dane trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: Zgrada gradske uprave u Belišću i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa kroz dane trodnevnice je u 19.30 sati, a na sam blagdan nakon završetka svakog misnog slavlja.

O pateru Iki:

Ivan Ike Mandurić DI, rođen je 1962. u Posušju. Diplomirao je arhitekturu i do svoje 37. godine radio je u struci. Prema vlastitom svjedočenju, na svećenički poziv odlučio se nakon ispovijedi kod pokojnog međugorskog fratra Slavka Barbarića, a za svećenika se zaredio u 47 godini. Bio je hrvatski branitelj, a u mladosti se bavio atletikom – bacao je koplje. U isusovački novicijat stupio je 1999., a za svećenika je zaređen 2009. Poznat je kao dugogodišnji studentski kapelan bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu gdje se istaknuo svojim radom u Studentskom katoličkom centru, popularno zvanom SKAC. Sa svojim timom suradnika u SKAC-u vodio je kampove za mlade i duhovne vježbe (Modrave, Goli Otok), te brojne druge projekte za mlade. Jedan je od inicijatora udruge Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, voditelj brojnih duhovnih obnova i seminara, te društveni komentator. Danas obavlja službu superiora isusovačke Rezidencije u Osijeku.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content