Novosti|

I u ova posebna vremena, Betlehemsko svjetlo došlo je do nas. Kao i uvijek, nošeno rukama izviđača, prošlo je put od Betlehema, preko Beča i Zagreba do Đakova i  Osijeka te došlo u naš kraj. Članovi Odreda izviđača Iovallios Valpovo su u subotu, 19. prosinca, Betlehemsko svjetlo simbolički predali djeci Belišća, a preuzele su ga predsjednica i dopredsjednica belišćanskog Društva Naša djeca Emma Torjanac i Monika Đogaš. U ime izviđača, Betlehemsko su svjetlo u Belišće donijeli predsjednik Odreda izviđača Iovallios Valpovo Darko Tivanovac i načelnik Odreda Goran Đermešter, koji su s ponosom istaknuli kako je ovo 27. put da Betlehemsko svjetlo zahvaljujući izviđačima stiže u Valpovštinu.

Betlehemsko svjetlo već dugi niz godina austrijski izviđači preuzimaju u spilji Isusova rođenja u Betlehemu i donose ga u Austriju. Tamo ga izviđači iz cijele Europe preuzimaju i prenose u svoje države. Zbog pandemije je ove godine situacija drukčija te su izraelski izviđači upalili svjetlo i poslali ga u Austriju, a austrijski su ga izviđači zatim donijeli na sve svoje granice. Do Hrvatske je Betlehemsko svjetlo došlo preko Slovenije, a na Bregani su ga preuzeli hrvatski izviđači.

Preuzimajući Betlehemsko svjetlo u ime najmlađih Belišćana, predsjednica DND- Belišće Emma Torjanac zahvalila se prijateljima iz Odreda izviđača Iovallios Valpovo.

-Čast nam je u ime djece grada Belišća preuzeti Betlehemsko svjetlo mira i podijeliti ga dalje našim sugrađanima, kojima želimo da im donese mir, ljubav i nadasve zdravlje u novoj 2021. godini, poručila je predsjednica belišćanskog DND-a Emma Torjanac.

Nakon 43. sjednice Gradskog vijeća dopredsjednica Društva Naša djeca grada Belišća predala je Betlehemsko svjetlo zamjeniku gradonačelnika Domagoju Varžiću, a uoči Božića odnijela ga je u belišćanski vrtić, podijelila ga sa Savjetom mladih grada Belišća, udrugom PUKS – podrška u kriznim situacijama te ga donijela i u Maticu umirovljenika grada Belišća. Betlehemsko svjetlo je na taj način i u ovo blagdansko vrijeme spojilo sve generacije Belišćana.

Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content