Novosti|

U utorak, 31. ožujka 2015.godine s početkom u 19 sati održana je simbolična biciklijada od zgrade Gradske uprave u Belišću do Spomenika poginulim pripadnicima 107.brigade HV, odnosno benta na lijevoj obali rijeke Drave.

Ovom biciklijadom željelo se obilježiti završetak izgradnje biciklističke staze s javnom rasvjetom koja je realizirana u okviru projekta BICBC – Izgradnja biciklističke infrastrukture na području Dunav-Drava.

Djelatnike gradske uprave, na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković i nekolicinu građana kod „Citadele“  su dočekali predstavnici udruge „Zvono“ i počastili ih pecivom i sokovima. Nakon što su odvozili stazu biciklisti su se, na povratku, zaustavili kod sjenice gdje ih je zamjenica gradonačelnika pobliže upoznala sa samim projektom:

Nositelj projekta bio je Grad Mohacs, hrvatski partneri bili su Grad Beli Manastir, Grad Belišće, Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.945.260,00 Eura. Za Grad Belišće vrijednost projekta iznosila je 378.330,00 Eura.

Projekt je sufinancirala EU s 85% ukupne vrijednosti projekta u okviru programa IPA Prekogranična suradnja Mađarska – Hrvatska 2007-2013. Grad Belišće je kroz projekt realizirao  2200 m biciklističke staze s javnom rasvjetom, od mosta na rijeci Dravi do benta i Spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade HV, nabavljene su dvije kućice za promatranje ptica s odgovarajućom opremom, uz stazu je postavljeno 10 klupa, 1 vidikovac i 1 sjenica kao oprema uz stazu za bicikliste, postavljeno je 10 edukativnih znakova o vrijednoj fauni koja se može vidjeti uz biciklističku rutu i postavljena je ograda uz baru Jugovaču kao osiguranje za promatrače i bicikliste. Izvođač radova bila je Gradnja d.o.o. Osijek, a nadzorni inženjer gđa. Ines Cerovečki iz Belišća. Potporu u realizaciji pružila je Turistička zajednica Grada Belišća i Lovačko društvo Vepar Belišće.

Ovom biciklijadom željelo se  promovirati novu biciklističku infrastrukturu kao i bicikle za turiste koji su nabavljeni kroz projekt Biciklom kroz kulture od Harkanja do Belišća i koji će, već od slijedećeg tjedna preko Turističke zajednice grada Belišća, biti dostupni svim zainteresiranim građanima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content