Novosti|

U nedjelju, 1. listopada 2017. godine Matica umirovljenika grada Belišća uz potporu Grada Belišća organizirala je druženje i prigodnu proslavu u Domu umirovljenika, a povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

Sve prisutne goste pozdravila je predsjednica Matice umirovljenika grada Belišća Marija Ilić koja je čestitala svim okupljenima ovaj dan te zahvalila Gradu Belišću i gradonačelniku na svoj pomoći i naporima koje čine kako bi belišćanski umirovljenici živjeli bolje. Osim toga, istaknula je značaj obilježavanja ovog dana te je naglasila kako zajedništvo umirovljenika iznimno važno za njihov kvalitetniji i bolji život.

Proslavi je nazočio i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić sa suradnicima. U svome obraćanju  uputio je čestitke svim osobama starije životne dobi. Naglasio je kako su oni vrijedni i punopravni dio našeg društva te ujedno i jedan od najaktivnijih te im treba iskazati zahvalnost jer su oni gradili i utkali temelje u ono što mlađe generacije danas baštine.

Za dobru zabavu pobrinuo se glazbeni sastav Vječiti osmijeh.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba 1990. godine kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima osobama treće životne dobi. Njegovim se obilježavanjem naglašava potreba da se starijim osobama smanji osjećaj da su marginalizirane, izolirane i zaboravljene, te da se potakne donošenje mjera protiv njihova zapostavljanja, siromaštva i zanemarivanja. Ovaj dan je prigoda da se i glasnije progovori o pravima ljudi, koji čine sve veći postotak stanovništva, a čiji su socijalni položaj i životne prilike, često vrlo teški, a u nekim slučajevima ispod dostojanstva čovjeka.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content