Novosti|

Panonska priča nastavila se trećim sazivom Međunarodne likovne kolonije “Panon Dušnok 2019.” u Republici Mađarskoj održanoj 29. i 30. lipnja. Ova dvodnevna likovna kolonija temelji se na međudržavnoj suradnji likovnih udruga iz Hrvatske – “Bel-Art” Belišće, Srbije – “CroArt” Subotica i Mađarske – “Pannon-art” Dušnok.

Na samom početku kolonije sve okupljene ljubitelje slikarstva pozdravio je predsjednik likovne udruge “Pannn-art” Hubert Laszlo koji im je izrazio dobrodošlicu i zaželio uspješan rad. U ovom dvodnevnom kreativnom druženju slikari su se izražavali različitim slikarskim tehnikama kao što su ulje na platnu, akril, suhi i uljani pastel i akvarel. Prevladavali su motivi inspirirani ljepotom Panonije, koju dijele navedene tri države. Belišćansku Likovnu udrugu Bel-Art na 3. sazivu “Panona Dušnok 2019.” predstavljali su Vesna Vajda, Antun Sabo, Ivan Vajda i Tin Lacković. Belišćanski slikari iskoristili su lijepo vrijeme za druženje s kolegama iz drugih likovnih udruga, razmjenu iskustava i naravno stvaranje novih umjetničkih djela. U dva kreativna dana belartovci su naslikali  6 slika u tehnikama ulja na platnu, akrilu i akvarelu.

U pauzi između slikanja sudionici kolonije obišli su grad Kaloću i njezine znamenitosti kao što su Nadbiskupski dvori, muzej i bogata biblioteka.

Iduća međunarodna likovna kolonija, u ovom sastavu,  bit će održana u Belišću pod nazivom “Panon Belišće 2019.”, a planirano je da bude održana u sklopu obilježavanja manifestacije “Belišćanska zlatna jesen 2019.”

Tekst i foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content