Novosti|

SLIKALI NA TEMU PANONSKIH PEJZAŽA

Dva radna, slikarska dana, 15. i 16. lipnja, okupljeni na lokalitetu Paličkog jezera, ljubitelji slikarstva iz Hrvatske, Mađarske i Srbije,  na poziv Hrvatske likovne udruge CroArt, stvarali su na temu panonskih pejzaža. Koloniju “Panon Subotica 2019.” je otvorio predsjednik CroArt-a Josip Horvat. Umjetnici su potom prionuli na stvaranje novih umjetničkih djela.

Susret slikara na osmom sazivu ove međunarodne likovne kolonije nastavak je panonske priče, a ove godine okupio je dvadesetak umjetnika iz tri zemlje, članova naše likovne udruge i inozemstva, od kojih je četvero iz hrvatske Likovne udruge Belart iz Belišća a to su Vanja Eberl, Jadranka Berak, Ivan Vajda  i Tin Lacković, s kojom HLU CroArt već šestu godinu njeguje izvrsnu suradnju, te nekoliko slikara iz Mađarske, pojasnio je predsjednik CroArt-a Josip Horvat upoznajući nas s nekima od sudionika slikarske kolonije.

Zadovoljstvo nam je sudjelovati na međunarodnoj likovnoj koloniji Panon u Subotici i uvijek se rado odazivam pozivu naših prijatelja iz CroArt-a jer ovo je jedno vrlo zanimljivo i korisno iskustvo i odličan način zbližavanja na likovnom planu. Kroz jedno fantastično druženje jednostavno nam svima bude lijepo. Radili smo različitim slikarskim tehnikama kao što su ulje na platnu, akril, akvarel i pastel, rekao nam je Ivan Vajda, predsjednik LU Bel-Art.

Nastavak rada i svečano zatvaranje ovogodišnjeg saziva “Panona Subotica 2019.” bilo je u nedjelju, 16. lipnja, uz prigodnu izložbu novonastalih radova svih sudionika, a iduće druženje slikara iz Hrvatske, Mađarske i Srbije biti će u Mađarskom gradu Dušnoku od 29. do 30. lipnja na dvodnevnoj likovnoj koloniji “Panon Dušnok 2019.”

Tekst/foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content