Novosti|

Nakon jednogodišnje stanke, uzrokovane epidemijom Covid-19, Panonska priča nastavila se četvrtim sazivom Međunarodne likovne kolonije “PanonDušnok 2021.” u Mađarskoj.         

Ovogodišnja kolonija posebna je i po tome što se ove godine obilježava 800 godina postojanja mjesta Dušnok, u kojemu se ova kolonija održava.
Ova dvodnevna likovna kolonija (26.-27. lipnja) temelji se na međudržavnoj suradnji likovnih udruga iz Hrvatske – “Bel-Art” Belišće, Srbije – “CroArt” Subotica i Mađarske – “Panon-art” Dušnok.     
Dvodnevno slikarsko druženje okupilo  je tridesetak sudionika, a belišćansku Likovnu udrugu Bel-Art predstavljali su Jadranka Berak i Ivan Vajda. Kako to i inače biva, kada se okupi veći broj umjetnika i ovdje su se mogle vidjeti brojne slikarske tehnike kao što su ulje na platnu, akril, suhi i uljani pastel, akvarel… U dva kreativna i nadasve radna dana nastale su brojne slike kako različitih tehnika tako i formata.

Na završnom danu ovog međunarodnog druženja koje je održano u nedjelju, prisutne sudionike pozdravili su organizator Likovne kolonije „Panon-Dušnok“ g. László Hubert i načelnik Dušnoka István Polgármester. Predsjednik LU Bel-Art Belišće Ivan Vajda, zahvalio se domaćinima na dobro organiziranoj likovnoj koloniji i gostoprimstvu, uz poziv za sudjelovanje na Međunarodnoj likovnoj koloniji „Panon-Belišće 2021.“, koja se planira za rujan, u sklopu velike manifestacije „Belišćanska zlatna jesen“.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content