Novosti|

Peteročlana ekipa belišćanskih planinara provela je nedjelju, 20.5.2018.g. na slavonskoj planini Dilj.

Udruga Slavonski planinari organizirala je drugi ciklus obilaska slavonskih planina-svaka planina u dva dana. Ove godine organiziran je pohod na planinu Dilj. Za subotu i nedjelju bilo je planirano prijeći oko 72 km (dio Slavonskog planinarskog puta, koji prelazi svih 5 slavonskih planina duljine 320 km).
Prvi dan, u subotu, krenulo se iz Brodskog Drenovca pa do Planinarskog doma Đuro Pilar iznad Slavonskog Broda. U nedjelju se nastavilo do jezera Borovik.

Belišćanska ekipa odlučila se za drugi dio puta te se pridružila u nedjelju. Vodio ih je novoškolovani vodić Ivan Stifter i potvrdio svoje teoretsko znanje i  na stvarnom zadatku.  U 8 su sati  krenuli u pravcu jezera Borovik.  Na stazu su se uključili na sjecištu ceste zapadno od sela Slobodna Vlast i krenuli u pravcu vrha Čardak. Susreli su i skupinu koja već drugi dan napreduje prema cilju, te se kratko podružili, a zatim nastavili put prema malom jezeru Ljeskove vode gdje su zatekli izletnike. Slijedio je povratak prema Čardaku, u pravcu izvora i izletišta Vračica.

Nakon osvježenja izvorskom vodom, sišli su na cestu te za povratak odabrali drugi put pokraj Sovskog jezera i preko Našica –put Valpova i Belišća. Zadovoljni još jednim izletom, sretno su se vratili kući.

 

Tekst: Nada Donković
Fotografije: Ivan Stifter

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content