Grad za mlade, Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće održala je četvrtu aktivnost u sklopu bogatog programa aktualnog Mjeseca hrvatske knjige.

Ta aktivnost bila je namijenjena osnovnoškolcima, a riječ je o književnom susretu s književnikom Mladenom Kopjarom iz Varaždina. On je u utorak, 19. listopada 2021., doputovao do Knjižnice kako bi učenicima sedmih razreda belišćanske Osnovne škole Ivana Kukuljevića predstavio svoju knjigu Čokoladne godine. Susret je organiziran u suradnji s Nakladom Ljevak, jednom od najvećih nakladničkih kuća u Hrvatskoj, s kojom Knjižnica uspješno surađuje dugi niz godina. Mladen piše prozne i dramske tekstove, no najpoznatiji je upravo po svojim djelima za djecu pa je na ovome susretu, osim o romanu Čokoladne godine, govorio i o svojim ostalim romanima i slikovnicama za djecu.

Pročitao im je i ulomke iz romana Čokoladne godine, Djed Mlaz i Sjena brončanog štakora koji su objavljeni u izdanju Naklade Ljevak. Ovaj potonji najviše je zainteresirao učenike jer je tematski prilagođen baš za njihovu generaciju. Oni su se, zahvaljujući svojoj nastavnici hrvatskog jezika i književnosti Vesni Liker-Dojkić, itekako pripremili za ovaj susret pročitavši neke Mladenove knjige i prozne priče kako bi stekli što bolji dojam o njemu kao književniku za djecu. Tako im je, u formi opuštenog razgovora, ispričao kako se razvijao njegov književni put i zašto je uopće postao pisac. Ostvario je izvrsnu interakciju s učenicima zbog čega je cijeli susret protekao u zabavnom ozračju pa je možda nekoga od njih potaknuo da i njihov životni put krene spisateljskim stopama.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Tin Lacković  

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content