Novosti|

Devetogodišnji Leo Srđenović iz Belišća već godinama zna kakav je osjećaj sjediti za volanom i upravljati (doduše malim) motornim vozilom jer njegova je prva ljubav – vožnja kartinga!

Vožnjom kartinga u Hrvatskoj se bave malobrojni poklonici, no Leo se s pet godina u svoj darovani karting zaljubio na prvi pogled. Nakon prvih vožnji oko kuće, a poslije toga i na poligonu autoškole, roditelji Anita i Danijel, vidjevši kako njihov sin bez imalo straha juri po asfaltu, odlučuju učlaniti Lea u karting klub. Na žalost, to nije bilo nimalo lako jer je najbliža karting staza u Virovitici, no ni to im nije smetalo da svom sinu omoguće da se bavi onim što voli. Učlanili su ubrzo Lea i u novoosnovani Karting klub Osijek, za koji počinje voziti i utrke. Godinu dana Leo je vozio klasu baby kart 60, a ove je godine počeo voziti klasu mini kart 60.

– Prva nagrada koju je Leo osvojio bilo je prvo mjesto na Sportstil kupu u Cividaleu, u Italiji, u srpnju 2011. godine. Nakon toga osvaja prvo mjesto na utrci Regije sjever, koja je održana isti mjesec u Koprivnici – pričaju ponosni Leovi roditelji pokazujući dvadesetak pehara koje je mali Belišćanin osvojio na utrkama u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji.

Na njihovo veliko razočaranje, osječki karting klub je zbog malog broja članova ove godine stavljen u mirovanje, pa su Srđenovići sada ponovo prisiljeni tijekom sezone Lea dva puta tjedno voziti u Viroviticu na treninge, što zahtijeva i nemale novčane troškove. No, činjenica je da je riječ o dječaku kojemu već sada predviđaju blistavu budućnost i koji je nakon odličnog starta u 2011. godini, kada je na kraju sezone zauzeo šesto mjesto u Hrvatskoj u baby kartu i treće u Regiji sjever, nastavio s odličnim rezultatima i u ovoj godini, vozeći za Karting klub Podravina Koprivnica.

Na kraju sezone, nakon odvoženih šest natjecanja (12 utrka) u klasi mini kart, a koje se boduju za Prvenstvo Hrvatske, Leo u konkurenciji 17 dječaka i djevojčica iz cijele Hrvatske zauzima treće mjesto. Istovremeno s natjecanjima u Hrvatskoj Leo se natječe na utrkama Sportstil kupa u susjednoj Sloveniji i Italiji, gdje je ove godine na kraju prvenstva zauzeo drugo mjesto.
Lidija ANIČIĆ

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content