Novosti|

Članice Belišćanskog čitateljskog kluba posljednjih mjeseci nisu se sastajale zbog nepovoljne epidemiološke situacije koja je, osim neodržavanja mjesečnih sastanaka čitateljskog kluba, spriječila i druga događanja i aktivnosti koje je Gradska knjižnica i čitaonica Belišće planirala održati. Tako se nakon poduže stanke Belišćanski čitateljski klub ponovno sastao u utorak, 23. veljače 2021., na inicijativu stalnih članica Kluba. Bio je to 37. sastanak na kojem su sudjelovale i dvije nove članice. Činjenica da se Belišćanskom čitateljskom klubu pridružuju novi zaljubljenici u čitanje pokazuje da je to još jedna u nizu brojnih uspješno realiziranih ideja Gradske knjižnice Belišće koja se provodi već petu godinu zaredom. Na sastanku ipak nisu bile nazočne sve članice Kluba, no to nije utjecalo na dobro ozračje i izvrstan razgovor o knjigama, a razgovaralo se o knjigama Otkucaji srca (autor Jan-Philipp Sendker)i Ljubav je samo riječ (autor J. M. Simmel). Obje su ljubavne tematike i zato su bile prigodno štivo za čitanje u veljači, često zvanoj mjesecom ljubavi. Raspravljalo se i o drugim knjigama koje su predložene za čitanje pa su za idući sastanak ponovno odabrane dvije – Pokoravanje, francuskog autora Michela Houellebecqa, i Oni koji nas spase, engleske autorice Jenne Blum.

Pozvani su svi zainteresirani čitateljski entuzijasti da se pridruže Belišćanskom čitateljskom klubu, a jedino što trebaju napraviti je doći u Knjižnicu i posuditi jednu ili obje spomenute knjige koje treba pročitati do sastanka u ožujku.

Ovim sastankom, nadaju se knjižničarke, započeo je ciklus redovitih mjesečnih sastanaka čitateljskog kluba koji će se održavati tijekom cijele godine te će se i na taj način 2021. isticati kao godina posvećena čitanju i knjigama.

Tekst i fotografija: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content