Novosti|

Zajedništvo i suradnja na svim razinama važni su za napredak i razvoj snažnije Hrvatske – složili su se u petak, 12. travnja, gradonačelnik Belišća Dinko Burić i Ivan Anušić, nositelj HDZ-ove liste u 4. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima, družeći se s građanima ispred belišćanskog Tržnog centra.

Predstavljajući svoj program pod motom “Snažnija Hrvatska”, Ivan Anušić je pojasnio kako to znači da Hrvatska u budućnosti mora biti još snažnija nego što je to danas.

-Geopolitika i okolnosti u kojima se Europa i svijet danas nalaze upravo to traže od nas. Politički smo u vrlo osjetljivom trenutku. Pozicija koja se nudi kao alternativa je nešto najgore što se Hrvatskoj u ovom trenutku može dogoditi i moramo svim snagama učiniti da do toga ne dođe. To znači – 17. travnja odraditi izbore punom snagom i punim kapacitetom, ali zajedništvom i svi zajedno. Zato smo danas i u Belišću, rekao je Anušić, koji je zahvalio Dinku Buriću na podršci, dodajući kako je belišćanski gradonačelnik politički veteran koji je prepoznao ozbiljnost trenutka te će dati potporu Hrvatskoj demokratskoj zajednici i partnerima. Hrvatska mora odabrati smjer koji je do sada imala, nastavio je govoriti Anušić, i ne smije skrenuti s tog puta.

-Ne smijemo se igrati s onime što smo postigli kroz 35 godina, stvarajući Hrvatsku za koju je 16.000 mladih ljudi dalo svoje živote. Ne smijemo stvarati nekakvu treću republiku, jer ako želimo nekakvu treću Hrvatsku, onda očigledno ovu više ne smatramo dovoljno dobrom, poručio je Anušić.

Govoreći o Slavoniji i njezinoj važnost za snažniju Hrvatsku, podsjetio je na sve iskorake i promjene na bolje u proteklih 8 godina, na sve pozitivne priče koje će se nastaviti i u budućnosti.

-Mislim da je Slavonija zbog svojeg geografskog položaja i granica na kojima se nalazi, strateški najbitniji dio Hrvatske. Slavonija je ponovno stala na svoje noge, osnaživat ćemo je i dalje novim projektima, a jedan od najvećih i meni najvažnijih, koji sam započeo prvog dana stupanja na dužnost ministra obrane, povratak je Oružanih snaga u Baranju i Beli Manastir. To je gospodarska i demografska podrška našoj Osječko – baranjskoj županiji i istoku Hrvatske. To je i sigurnosna poruka za sve one koji misle da Baranja nije Hrvatska, zaključio je Anušić.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić često u svojim izjavama ističe važnost suradnje lokalne, regionalne i državne razine koja je neophodna za napredak i razvoj, a na to se osvrnuo i Ivan Anušić, govoreći o mnogim projektima koji su završeni tijekom Burićevog mandata. Belišćanski gradonačelnik je još jednom naglasio kako su u naš grad svi dobrodošli.

-Želim još jednom iskazati zahvalnost na dosadašnjoj izuzetnoj suradnji i gospodinu Anušiću i Županiji i Vladi RH. Bilo bi nepošteno i neodgovorno od mene kao gradonačelnika i građanina ne iskazati javno svoje uvjerenje da je HDZ zavrijedio ponovno povjerenje za vođenje države, rekao je Burić te objasnio kako je to povjerenje Hrvatska demokratska zajednica zaslužila i zbog svog ponašanja i donošenja odluka posebno u prethodne četiri izazovne, teške i zahtjevne godine.

-Ono što je pokazala Vlada RH, ali i vodstvo Osječko – baranjske županije, na čelu s donedavnim županom, a sada ministrom obrane Ivanom Anušićem, apsolutno zavrjeđuje glas i povjerenje građana. Prije svega, pozivam sve građanke i građane da iziđu na izbore te ispune svoju građansku dužnost, a ja sam uvjeren da je za Hrvatsku najbolja opcija dati povjerenje listi HDZ-a, kako u našoj županiji, tako i na razini cijele Hrvatske. Zavrijedili su to! Gospodin Anušić, bilo kao župan, bilo kao ministar zavrjeđuje javno čuti – Hvala!, poručio je Dinko Burić, gradonačelnik Belišća, dodajući kako nije želio prešutjeti, a u isto vrijeme poštujući svačije pravo na mišljenje, da je HDZ zavrijedio dobiti povjerenje za daljnje vođenje države Hrvatske.

Tekst: Monika Đogaš

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content