Grad za mlade, Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je akciju darivanja knjiga povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga koji se u cijelom svijetu obilježava 14. veljače. Knjižnica je ovaj značajan datum obilježila već nekoliko puta organizirajući akciju prikupljanja i darivanja knjiga namijenjenih djeci. I ovoga puta skupljale su se dječje knjige i slikovnice za mališane u područnom vrtiću u Gatu koji djeluje pri Dječjem vrtiću Maslačak Belišće.

Svi ljudi dobroga srca koji su htjeli sudjelovati u ovoj akciji mogli su doći u Knjižnicu i pokloniti novu ili rabljenu dječju knjigu ili slikovnicu. Akcija je trajala od 4. do 14. veljače 2021. pa je tijekom tih deset dana Knjižnica uspjela prikupiti razne dječje slikovnice i knjige pa čak i zanimljive igračke. Vrijedno je spomenuti da su se ovoj aktivnosti priključili i poznati hrvatski nakladnici kao što su Mozaik knjiga i Naklada Ljevak s kojima Gradska knjižnica i čitaonica Belišće surađuje dugi niz godina. Podržali su akciju tako što su donirali desetke potpuno novih knjiga i slikovnica za najmlađe čitatelje.

Knjižničarke Vlasta Putar i Dijana Milišić-Zečević darovane knjige i igračke odnijele su u područni vrtić Gat gdje su ih ugostili mališani vrtićke skupine Žabice sa svojom odgojiteljicom Marijom Kovačević. Oduševljenje na njihovim licima najbolja je potvrda da je akcija uspješno obavljena. Upravo zbog toga potrebno je zahvaliti se svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji darivanja knjiga jer su pomogli vrtićarcima iz Gata upotpuniti njihovu malenu knjižnicu novim naslovima koje će zasigurno rado čitati. Na taj način njihove čitalačke navike moći će se i dalje nesmetano razvijati. 

Ovom aktivnošću belišćanska gradska knjižnica započela je održavanje brojnih aktivnosti tematski vezanih za razvijanje ljubavi prema knjigama i čitanju u sklopu obilježavanja 2021. godine kao Godine čitanja u Hrvatskoj.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content