Novosti|

Na 24. prvenstvu Hrvatske u gimnastici u A-programu, koje je održano 3. listopada u sportskom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću, članovi Gimnastičkog društva “Hrvatski sokol” Valpovo ostvarili su odlične rezultate. Društvo su predstavljali Belišćani Fran Zamaklar kao junior i Ivan Albert kao senior s trenerom Zlatkom Ištvanovićem.
Riječ je o natjecanju u A-programu. To je program u kojem se natječu samo najbolji gimnastičari, jer je iznimno težak i zahtjevan.

Fran Zamaklar prošlogodišnji je prvak Hrvatske u B programu, a ove se godine prvi put predstavio u A programu. Fran je nastupio na tlu i u svom prvom nastupu osvojio je brončanu medalju. Ovo je izniman rezultat jer je gotovo nemoguće očekivati medalju na prvom natjecanju u najjačem programu u gimnastici.

Ivan Albert ove je godine treći put nastupao na Prvenstvu Hrvatske u A programu. Kao senior natječe se s mnogim svjetskim imenima, a upravo na preskoku gdje je osvojio drugo mjesto nastupio je i olimpijski vice prvak Filip Ude.

Ovi rezultati poticaj su za još naporniji trud i rad, te izniman uspjeh jer su konkurencija mladići koji treniraju dva puta dnevno, s kojima rade profesionalni treneri, koji imaju puno bolje uvjete rade te se pripremaju u gimnastičkim centrima diljem Europe.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content