Novosti|

Mislili su neki već nas neće biti…!

Ali, nakon podulje stanke zbog poznatih razloga, članovi MPD BelAmi okupljeni u istom sastavu, zdravi i motivirani, prigodno su obilježili Svjetski dan glazbe, prvi dan ljeta i točno godinu dana od zadnjeg samostalnog koncerta. Naime, bili su dio višednevnog glazbenog projekta „Darujmo radost Dardi“ (Da.R.Da) u organizaciji Crvenog križa Darda i Udruge „Đola“ te upriličili koncert pod nazivom „Čija je ono divojka“.

  U historicističkom ozračju dvorca i parka Eszterhazy u Dardi, u dobrom društvu podnošljive vrućine, dobrohotnih komaraca i  blagonaklone publike, samostalno i združeni u veliki ansambl „Karašica Croatica“, a sukladno događaju, BelAmijevci su dali sve od sebe kako bi pjesmom poslali poruke i pritom uživali u radosti glazbe i blagodati zajedništva.                                            

Koncert je otvorila mlada glazbena uzdanica Ivana Sliško. Svojim je nježnim, ali sugestivnim glasom uz vlastitu gitarsku pratnju, raspjevala publiku i time potvrdila da imamo dobro odgojenu glazbenu mladež i nasljednike. Osim MPD BelAmi iz Belišća, združeni pjevački ansambl čine Pjevački zbor „Martinus“ iz Belog Manastira, Muška pjevačka skupina „Satničani“ iz Satnice i Ansambl CroArte iz Darde. Sve pjevačice i pjevače okupila je i spojila ljubav prema zajedničkom muziciranju i ista „zborovođica“. Tako su se protkale Slavonija i Baranja, gradovi i sela, a međugeneracijska suradnja zaživjela u praksi. Jer najmlađa članica ima nešto više od dvadesetak godina, a najstariji članovi su oko osamdeset. A upravo pjevači tih zrelijih godina koji s toliko želje i volje „prate“ one mlađe, nadahnuće su svima nama kako treba život živjeti punim plućima, ne sputavati životnu radost i u svakoj nedaći, ali i slavlju, biti okružen dobrim ljudima i PJESMOM KOJA NE PRESTAJE…

Aleksandra Čeliković Cvidrak, mag.mus.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content