Novosti|

Pjevači MPD-a BelAmi iz Belišća na svoj su način dočekali, pjevajući, dolazak još jedne jeseni, tog posebnog godišnjeg doba za sve stanovnike naše Slavonije i Baranje, kao i cijele Hrvatske. Rujna jesen u kojoj ubiremo plodove svoga cjelogodišnjeg marljivog rada, jesen u kojoj smo zahvalni na kruhu i jesenjim plodovima, jesen bogata koloritom i miomirisima majke zemlje… No, ima još jedna jesen: jesen života…

Mnogi pjevači MPD-a BelAmi također su zašli u “jesen života”. A i takva jesen može biti lijepa: uz prijatelje, dobre ljude, druženja i neizostavnu pjesmu. Zato su BelAmijevci dali svoj obol kako bi svim starijim osobama, osobama u “jeseni života”, uljepšali tu jesen. U Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, skupa s belomanastirskim Pjevačkim zborom “Martinus” pri Matici umirovljenika Hrvatske, održan je koncert upravo pod krilaticom POZDRAV JESENI ŽIVOTA, a u povodu Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava danas, 1. listopada.

Ono što BelAmijevci dalje obilježavaju je njihov treći rođendan  koji će provesti u Olasu u Republici Mađarskoj na tradicionalnoj manifestaciji Dan vina i vinogradara te opjevati vino, jesen, hrvatsku tradiciju u domovini i izvan nje i ponosno prezentirati svoj zavičaj.

I naposljetku, Muško pjevačko društvo BelAmi svojim prijateljima želi čestitati Dan neovisnosti Republike Hrvatske darujući im koncert u kapeli dvorca Prandau-Normann u Valpovu uoči praznika, 7. listopada 2019. Koncert počinje u 19 sati, a ulaz je, kao i uvijek, slobodan.

Pa tko voli, nek izvoli!

 

Aleksandra Čeliković  Cvidrak

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content