Novosti|

Likovna kolonija “Duga 2019.”

U subotu, 7. rujna članovi likovne udruge Bel-Art sudjelovali su na likovnoj koloniji u organizaciji Udruge stvaratelja u kulturi Nova Gradiška i Likovne sekcije „Duga“.

Na samome početku kolonije, koja se i ove godine odvijala u Vatrogasnom domu Nova Gradiška, sve prisutne pozdravila  je predsjednica Udruge stvaratelja u kulturi Zdravka Džimberg, koja je uz riječi dobrodošlice dala kratak osvrt na povijest Nove Gradiške. Ova likovna kolonija okupila je pedesetak slikara iz više slavonskih gradova, a Bel-Art su predstavljali Vanja Eberl, Melita Bajt Vesna i Ivan Vajda.

Međunarodna likovna kolonija u Šidu

Članovi Bel-Arta sudjelovali su u nedjelju, 8. rujna, na međunarodnoj likovnoj koloniji u Šidu, koju organizira Hrvatsko kulturno društvo Šid (Vojvodina, Republika Srbija).

Ovo kulturno društvo Hrvata iz Šida, osnovano je 2010. godine, a do sada je organiziralo  9 likovnih kolonija, uz veliku pomoć Hrvatskog likovnog društva iz Subotice. Ova likovna kolonija za cilj ima održavnje kulturne suradnje Hrvata iz ove regije, a održana je u prostorima i dvorištu HKD Šid, uz sudjelovanje dvadesetak slikara iz Hrvatske i Srbije. Bel-Artovci koji su sudjelovali na ovoj međunarodnoj koloniji su Suzana Lešnjaković, Vlado Vagner, Vesna i Ivan Vajda, a nastali radovi pomoći će organizatorima u ostvarivanju njihovih planiranih aktivnosti na području kulture.

Sve prisutne srdačno je pozdravio predsjednik HKD Šid Josip Pavlović te predstavnicima likovnih udruga CRO-ART iz Subotice i LU Bel-Art iz Belišća uručio zahvalnice za sudjelovanje i podršku u ostvarivanju ove lijepe kulturne suradnje.

Tekst: Tin Lacković
Fotografije: Vanja Eberl, Ivan Vajda

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content