Novosti|

Jedna od mnogobrojnih aktivnosti likovne udruge “Bel-Art” tijekom lipnja, bila je i likovna kolonija u Nardu održana u subotu, 22. lipnja, u prostoru Ribičkog doma. Kolonija je održana na inicijativu Joze Bogdanovića, a u organizaciji Udruge športskih ribolovaca “Šaran” Nard.

Na samom početku belišćanske umjetnike pozdravili su Jozo Bogdanović i predsjednik UŠR Josip Špoljarić te su im se zahvalili na vremenu i trudu koji su odvojili za ovu kolonju, također su istaknuli kako se nadaju da je ovo samo početak dobre međusobne suradnje. Prije početka rada, kratak govor održao je i predsjednik “Bel-Arta” Ivan Vajda, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju te je iskoristio priliku i zahvalio se organizatorima na pozivu.

Na ovoj likovnoj koloniji okupilo se 12 slikara, članova likovne udruge „Bel-Art“ Belišće, a to su Vanja Eberl, Suzana Lešnjaković, Melita Bajt, Jadranka Berak, Ksenija Huis, Marija Šimić, Vesna Vajda, Vlado Vagner, Antun Sabo, Dragan Đurković, Ivan Vajda i Tin Lacković. Za svoje slike Bel-Artovci su bili inspirirani ljepotom rijeke Drave i pejzaža koji ju okružuju, a svoja su djela radili u tehnikama ulja na platnu, akrila, akvarela i pastela.

Tekst i foto: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content