Novosti|

Matica umirovljenika Grada Belog Manastira organizirala je u subotu, 17. rujna, tradicionalnu likovnu koloniju u Etnološkom centru baranjske baštine.

Ovaj, 9. po redu saziv likovne kolonije okupilo je 25 slikara, od kojih su čak 13 članovi Bel-arta. Okupljene umjetnike pozdravila je predsjednica Matice umirovljenika grada Belog Manastira Katica Ničin, te podijelila slikarski materijal svim sudionicima. Inspirirani ljepotama Baranje i eksterijera Etnološkog centra, vrijedni slikari prionuli su stvaranju novih umjetničkih djela. Uz ugodno druženje slikalo se u tehnikama ulja na platnu, akrila, akvarela i pastela.

Prema riječima predsjednika Bel-arta Ivana Vajde, ova 9. likovna kolonija nastavak je dosadašnje odlične suradnje s članicama i članovima Matice umirovljenika Belog Manastira.

Slikarski susret u Šidu

S ciljem očuvanja i promocije kulture Hrvata u Vojvodini, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Šid održana je 9.po redu likovna kolonija u Šidu. Kolonija je okupila dvadesetak slikara iz Hrvatske i Vojvodine, a slikalo se 17. i 18. rujna u prostorima Duhovnog centra u Sotu.

Predstavnici Bel-arta rado se odazivaju na ovu likovnu koloniju, a ovoga puta slikali su  Jadranka Berak, Antun Sabo i Ivan Vajda.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content