Novosti|

U dvorištu udruge osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica, u subotu 18. kolovoza 2018. godine, održana je 3. Inkluzivna likovna kolonija humanitarnog karaktera u organizaciji Udruge. Na koloniji je sudjelovalo 8 slikara, članova Likovne udruge Bel-Art iz Belišća, volonteri udruge Jaglac te sedam osoba s invaliditetom.

– U svome radu uvijek nastojimo istaknuti da naši korisnici nemaju samo ograničenja, nego i brojne sposobnosti, talente i interese koje treba poticati. Oni mogu ravnopravno i ravnomjerno sudjelovati u svim segmentima života lokalne zajednice pa tako i u likovnom stvaralaštvu. Zahvaljujemo svima koji su svojim sudjelovanjem i donacijom slika pružili podršku u radu udruge Jaglac te ujedno omogućili nezaboravan kreativni dan. Podršku u organizaciji pružili su i članovi Lovačke udruge Vepar iz Orahovice koji su za sve sudionike pripremili čobanac – rekla je koordinatorica programskih aktivnosti Udruge Jaglac, Lidija Stojković.

– Ovo je već treća godina da surađujemo s ovim prekrasnim ljudima i korisnicima udruge Jaglac i tko god dođe ovdje, sa sobom ponese neprocjenjive dojmove. Ovim svojim malim doprinosom, slikama koje ovdje napravimo, pokušavamo doprinijeti u daljnjem djelovanju ove udruge i to nas čini iznimno zadovoljnima. Usput smo održali i malu slikarsku edukaciju iz slikarstva za korisnike Jaglaca, a moram naglasiti da ovakav tip suradnje imamo i sa sličnom udrugom – Zvono iz Belišća, tako da se na ovakve događaje uvijek rado odazovemo i naprosto uživamo, rekao je Ivan Vajda predsjednik LU Bel-Art.

Na ovogodišnjoj inkluzivnoj likovnoj koloniji sudjelovalo je osam Bel-Artovaca: Vesna Vajda, Suzana Lešnjaković, Jadranka Berak, Vanja Eberl, Antun Sabo, Ivan Vajda i Tin Lacković koji slikaju u raznim slikarskim tehnikama, kao što su akril, akvarel, ulje na platnu i pastel. Slike nastale na ovoj koloniji udruga Jaglac iskoristit će za ukrašavanje svojih prostorija, ali i za poklone sponzorima.

Tekst i fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content