Novosti|

Likovna udruga Bel-Art i ove se godine uključuje u manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga 2019., koja za cilj ima informiranje javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, a ove se godine održava u razdoblju od 16. do 18. svibnja 2019.godine u cijeloj Hrvatskoj.

Dane otvorenih vrata udruga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira  osmu godinu zaredom kako bi se otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja: ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske, u prostorima udruga ili izvan njih. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

U četvrtak, 16. svibnja, od 17 – 19h u prostoriji Likovne udruge svi zainteresirani sugrađani mogli su dobiti informacije o radu udruge, planiranim aktivnostima za ovu godinu, te se okušati u nekoliko likovnih tehnika, prema vlastitoj želji. Preostala dva dana belišćanski slikari iskoristili su kako bi najmlađim sugrađanima približili slikarstvo.

LIKOVNA RADIONICA S “LEPTIRIĆIMA”

U četvrtak, 17. svibnja, u prostorijama udruge članovi Bel-Arta Jadranka Berak, Suzana Lešnjaković, Antun Sabo i Tin Lacković održali su slikarsku radionicu za polaznike kraćeg program predškole skupine “Leptirići”. Bila je to odlična prilika da se mali belišćani pobliže upoznaju sa tajnama izrade umjetničkih dijela. Vrijedne ručice malenih predškolaca, pod stručnim okom Bel-Artovih slikara, napravile su brojna mala umjetnička djela u tehnici suhog pastela. Premda su imali mogučnost izbora motiva prema svojim željama, ovoga puta kao motiv maleni belišćani odlučili su se za poljsko cvijeće. Ova vrlo bliska im tema urodila je izradom mnogih zanimljivih crteža koji su dokazali da je Belišće bilo i ostalo rasadnik mladih umjetničkih talenata, u čemu ih nesebično usmjeravaju članovi Bel-Arta.

RADIONICE I PREDSTAVLJANJE BEL-ARTA

U subotu, 18. svibnja, također u prostorijama Likovne udruge Bel-Art, s početkom u 10h započele su kreativne radionice za sve zainteresirane mališane, ali i odrasle zaljubljenike u umjetnost. Tijekom dana na radionicama je sudjelovalo velik broj djece različitog uzrasta, koja su se okušala u tehnici suhog pastela. S našim mladim sugrađanima družili su se  Vesna Vajda, Vanja Eberl i Tin Lacković koji su ih uveli u zanimljiv i nadasve kreativan svijet slikarstva. Teme za slikanje bile su proizvoljne, što je mališanima dalo kreativnu slobodu.

Tekst i foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content