Novosti iz života udruga|

Tjedan dječje kreativnosti

U Dječjem vrtiću Maslačak, Belišće organiziran je “TJEDAN DJEČJE KREATIVNOSTI – IGRA I MAŠTA MOGU SVAŠTA!”

U petak, 21. travnja 2023., ZTK Valpovo-Belišće održala je radionicu u skupini BALONČIĆI.

Sudjelovalo je 21 dijete, predškolskog uzrasta. U 90 minuta odrađena je radionica modelarstva (Ivana Francuz) i radionica robotike (Marijan Antolović). Djeca su bojala i sastavljala psa izrezanog laserskim rezačem od 7 dijelova šperploče. Zatim su upravljali s robotskim paucima (ples, svjetlosni efekti, gibanja …). Upravljali su mBot-ovima i sudjelovali u „viteškim“ igrama mBotova.

Noć knjige

U sklopu Noći knjige, koja ima za temu umjetnu inteligenciju, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održana je radionica Umjetna inteligencija i prepoznavanje lica. (21. travnja 2023.)

Radionicu Zajednica tehničke kulture Valpovo Belišće održali su Marijan Antolović i Dragan Francuz. Djeca osnovno školskog uzrasta upoznali su se s pojmom umjetne inteligencije kao i osnovnim praktičnim iskustvima s njom. Djeca su programirala robotska kolica micro_Maqueen Plus (BBC: microbit v2) i kameru HUSKYLENS koja ima mogućnost detektiranja, pamćenja i prepoznavanja elemente u svom okruženju (prepoznavanja lica, objekata, staza …). Snimali su svoja lica i lica susjeda na mobitel – koji su koristili za potragu i prepoznavanje lica.    

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content