Novosti|

1188-620x349

U sklopu projekta ZRNO 2, koji provodi Lokalni volonterski centar Zvono, osnovan je još jedan volonterski klub učenika i to u Srednjoj školi Valpovo uz koordinaciju pedagoginje Zdenke Lončarić i profesorice Marije Jelkić. Volonterski klub je namijenjen učenicima koji tijekom godine provode različite akcije i na taj način pomažu potrebitima u svojim školama i lokalnim zajednicama.
10.travnja 2015.godine je ponovno volonterski klub učenika Osnovne škole Petrijevci organizirao volontersku akciju u kojoj su učenici uredili kamenjar i cvjetnjak oko škole te su na taj način učinili ljepšim i ugodnijim okruženje u kojem svakodnevno borave. Akciji su se priključili volonteri Udruge Zvono koji su sve evidentirali i fotografirali.

Isti dan je na Citadeli održana volonterska akcija u kojoj su sudjelovali također volonteri Udruge Zvono koji su čistili i pospremali prostorije na kampu.

2135-620x349

U sklopu akcije „Volim Belišće, ali čisto“ Lokalni volonterski centar Zvono organizirao je akciju čišćenja zelenog pojasa uz obalu rijeke Drave kod groblja. Na akciji su sudjelovali zaposlenici i volonteri udruge Zvono koji su očistili smeće te su tom prigodom sakupili 10-ak vreća različitog otpada. Volonteri LVC-a će sudjelovati i u subotu 18.04.2015. kada će se ista akcija odvijati u središtu grada Belišća.

U sklopu projekta Volunteer New Deal krenule su aktivnosti predviđene za drugu godinu provedbe. Inkluzivni volonterski timovi dva puta tjedno obilaze starija domaćinstva kojima je prijeko potrebna bilo kakva pomoć te im volonteri obavljaju različite vrste poslova: čišćenje, spremanje, pranje i sl. Osobito je važno naglasiti da osim fizičkog pomaganja, volontersi rado ostaju s korisnicima usluga u razgovoru i druženju te ima na taj način osiguravaju i provođenje ugodnih trenutaka u njihovoj svakodnevnici.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content