Novosti|

Ovu godinu, udruga PUKS je započela virtualnim obilježavanjem Dana zagrljaja na svojoj facebook stranici, gdje smo pozvali javnost da se pridruži ovom događaju slanjem svojih fotografija zagrljaja kako bismo naglasili važnost te najprirodnije ljudske geste podrške. Uslijedila je godišnja izvještajna skupština, a potom i razne aktivnosti.

Tijekom mjeseca veljače nastavilo se sa aktivnostima za osnovnoškolce „Sedam navika sretne djece“ te je održano osam radionica. Učenici su naučili nove komunikacijske vještine. Prije svega, uočili su da svi ljudi (kako djeca tako i odrasli)  imaju neku želju ili potrebu koju ponekad žele ispuniti istovremeno kad i oni. Kako bi našli ravnotežu između želja, valja biti strpljiv i razmišljati na način da svi imaju koristi. Naučili su vještine pregovaranja, uvažavajući sugovornika (win-win strategija) i metode aktivnog slušanja koje olakšavaju komunikaciju, jačaju međusobnu suradnju i grade prijateljstvo.

20. veljače pozvani smo na gostovanje u emisiji „Otvoreni studio“ Slavonske televizije gdje smo predstavili rad naše udruge ali i govorili i o žalovanju i podršci. Emisija se može pogledati preko naše facebook stranice ili preko web stranice Slavonske televizije.

Osim ovih aktivnosti, 28. veljače održana je i aktivnost pod nazivom „Pozitivni četvrtak“ s temom „Strah naš svagdašnji“ na kojoj su sudionici razgovarali o situacijama straha, promociji života u strahu u medijima, vlastitim realnim bojaznima za sebe i  obitelj te što bi sve mogli učiniti bez straha. Osim toga raspravljalo se i o korisnom strahu koji čuva i štiti život.

Valja napomenuti kako udruga PUKS od nedavno ima i svoju web stranicu zahvaljujući firmi Exdizajn iz Belišća i vlasniku gospodinu Davoru Sabljaku koji je prepoznao naš rad i svojim znanjem omogućio povećanje kvalitete naše udruge.

Na stranici www.puks.hr osim izvještaja o radu i najava aktivnosti, planiramo uvesti i redovne kolumne iz pera naših članova koji će svako sa svog aspekta i struke donositi zanimljive osvrte i razmišljanja.

Tijekom ožujka planiramo nastavak aktivnosti za djecu te 28. ožujka novi „Pozitivni četvrtak“ s temom  „Navike“.

 

 

Tekst: Vanesa Šerić, predsjednica udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content