Grad za mlade, Novosti|

Lokalni volonterski centar Zvono kroz projekt “Zvono Inclusive” provodi radionice i edukacije o volonterstvu za učenike i građane koji se žele uključiti u volontiranje i naučiti nešto novo o volonterstvu.

Aktivnosti se provode kroz program “Zvono Inclusive” koji provodi Inkluzivna kuća Zvono u partnerstvu s OŠ Belišće, OŠ Valpovo, OŠ Ladimirevci, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te Gradom Belišće i Gradom Valpovo. Druga godina provedbe programa započela je 1. siječnja 2022. te traje do 31. prosinca 2022.

Tijekom ožujka održane su tri radionice “Zavolontiraj se” za učenike Osnovne škole Ladimirevci. Dvije radionice održane su u matičnoj školi Ladimirevci, a jedna u područnoj školi u Ivanovcima.

Na radionicama su učenici učili o volonterstvu, mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici kroz školski volonterski klub te su imali priliku predložiti i vlastite volonterske akcije. Radionice su provedene u tri šesta razreda, a ukupno je sudjelovalo 28 učenika.

S učenicima ćemo tijekom sljedećih mjeseci provedbe projekta organizirati i provesti volontersku akciju, u skladu s potrebama koje su sami izrazili.

Tena Anić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content