Novosti|

Kroki radionica u LU Bel-Art

U subotu, 21. listopada održana je likovna radionica na kojoj su se naši mladi umjetnici po prvi puta susreli s kroki tehnikom crtanja.

Kroki je brz i nedovršen crtež živog modela, obično je gotov za nekoliko minuta nakon čega model promijeni pozu da bi se mogao nacrtati novi kroki. Uz ovu vrstu crtanja i poziranja, umjetnik jednostavno nema vremena nacrtati sve detalje pa ih nauči ignorirati i koncentrirati se na važne elemente. Kroki može biti rabljen kao osnova za drugo umjetničko djelo kao što je slika ili samo može biti umjetničko djelo.

Na radionici je sudjelovalo devetero djeca, koju je ova tehnika oduševila te su je uz dosta vježbe uspješno svladali. Njihov kroki naposljetku je poslužio za nastanak slike koju su radili u tehnici suhog pastela.

Radionicu je vodila Vanja Eberl, a model za crtanje bio je Tin Lacković.  Sva zainteresirana djeca mogu se pridružiti radionicama koje se održavaju svake subote s početkom u 10h u prostorijama Likovne udruge Bel-Art.

Bel-Artovci u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige članovi Likovne udruge Bel-Art održali su likovno – literarnu radionicu s učenicima OŠ Matije Petra Katančića. Na radioncu odazvale su se učiteljice Jadranka Špiranović i Verica Jezdić koje su s velikom spremnošću bile voljne dovesti svoje trećaše i četvrtaše na upoznavanje s umjetnicima. Na samom početku knjižničarka Sandra Miljački Andrić pročitala je priču Kašmira Huseinovića “Boje” putem koje su djeca mogla obnoviti svoje znanje o vrstama boja te naučiti da boje mogu u nama probuditi određene osjećaje.

Nakon pročitane priče članovi LU Bel-Art Jadranka Berak, Antun Sabo i Tin Lacković su učenicima pokazali kako se radi sa suhim pastelom. Antun Sabo je demonstrirao načine slikanja voća i mrtve prirode te naglasio kako u slikanju nema mjesta vjerovanju da nije dobro već da treba raditi na izgradnji talenta.

Učenici su bili oduševljeni novonastalim znanjima i tehnikama koje su usvojili i vrlo su ponosno pokazali svoje radove.

Izložene radove možete vidjeti na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo.

Tekst i foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content