Novosti|

U rujnu 2021. godine središnja vatrogasna postrojba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće u sklopu remontnih radova na postrojenju Vodocrpilišta aktivno je sudjelovala na osiguravanju vode iz Drave.

Operativni pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće, u navedenoj aktivnosti dobrovoljno su sudjelovali u izvršavanju zadataka u periodu od 14.9. do 16.9.2021. godine. Zadatak vatrogasnog dijela je bio da se osigura dovoljna količina vode iz Drave do filtera za pročišćavanje vode, korištenjem više motornih pumpi većeg kapaciteta, gdje su tri motorne pumpe postavljene 13.9.2021. na mjesto crpljenja s pripadajućom opremom.

Kako korisnici ne bi ostali bez pitke vode od 14.9. do 15.09.2021. operativni članovi DVD-a Belišće raspoređeni su u dvije smjene te su nadzirali rad motornih pumpi za vodu „Rozenbauer“ i vodili brigu o dobavi dovoljne količine vode.

Dana 14. i 15.9.2021. vozač DVD-a Belišće s autocisternom osiguravao je vodu za potrebe Tvornice papira – Papirnog stroja 2 i 3 na kojem su se također obavljali remontni radovi. Zbog prekida opskrbe električnom strujom dijela tvornice, s 4 elektro agregata (16 kW, 2,7 kW, 5 kW i 4 kW) DVD-a Belišća osigurana je električna energija za manje potrošače tvornice, gdje je bilo nužno da ne dođe do prekida rada. (vaga, teretna porta, otprema ambalaže i papira).

Ujedno zbog preventivnih poslova vatrogasnih djelatnika za vrijeme remonta, stalno vatrogasno dežurstvo u Vatrogasnom operativnom centru osigurali su članovi DVD-a Belišće.

Nakon obavljenih remontnih radova i puštanja pitke vode u normalan rad 16.9.2021. godine obavljeno je pospremanje i uređenje vatrogasnih motornih pumpi i opreme za buduće eventualne potrebe u istu svrhu ili za tehničke intervencije.

U navedenoj aktivnosti sudjelovalo je 10 operativnih članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće, a utrošili su ukupno 201 sat rada u navedenom periodu, gdje je zahvaljujući njihovim angažmanom osigurana pitka voda za korisnike Grada Belišće i šire.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content