Novosti|

U subotu, 23. travnja, u gradu Belišću organizirana je akcija  “Volim Belišće, ali čisto“. HPD Belišće se i ove godine odazvalo akciji sa svojih 6 članova. Prošli su stazom od Mosta 107. brigade do Odmorišta Drava u Bistrincima i pokupili smeće.

U nedjelju, 24. travnja, u organizaciji HPD-a “Zanatlija“ Osijek održan je skup planinara “Podunavski pješački put“ u Aljmašu i Erdutu na koji se HPD uvijek odazove.

Ovoga puta bilo je 40 belišćanskih članova, uz ostalih 250 sudionika iz 16 planinarskih društava iz Hrvatske. Domaćini su se i ovaj put iskazali u dobroj organizaciji.

Okupljanje je započelo u 9 sati u Aljmašu. U 9:30 sati dio članova je prisustvovao svečanoj misi u hodočasničkoj crkvi Gospe od utočišta.

Nakon pozdravne riječi u 10:30 sati krenulo se na stazu uz Dunav do Erduta. Vrijeme sunčano, pravo proljetno. Sa staze veličanstven pogled na snažan Dunav.

Po dolasku u Erdut nastavljeno je druženje uz planinarske delicije, osvježavajuća pića i glazbu. Također, kao i do sada, domaćini su nam priredili fine i ukusne kolače.

Manji  broj onih koji se nisu odlučili za pješačenje stazom, ostali su u Aljmašu i tamo proveli neko vrijeme na Kalvariji i drugim lijepim mjestima. Vozilima su kasnije došli u Erdut i nastavili zajedničko druženje.

Tekst i foto: Goran Maričić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content