Novosti|

Bez obzira na protekle vruće dane belišćanski planinari nisu odustajali od aktivnosti.

I ove godine  15. 8. hodočastili su u Aljmaš i prisustvovali prvoj sv. misi. Troje članova je ovaj put pješačilo od Osijeka do Aljmaša, a jedan član je bio logistika i propješačio je kraći dio puta.

Od 17. do 19. 8. četvoro članova odlazi u BIH na  Skup planinara Herceg-Bosne, koji se održavao na najljepšoj planini Bosne Vranici.  Našim planinarima se pridružilo i troje planinara iz HPD „Sokol“ Feričanci. Na ovom skupu bilo je oko pedeset planinarskih društava iz BIH i izvan nje. Poseban gost je bio Stipe Božić, naš najpoznatiji planinar, i svi su uživali u njegovom predavanju kao i u druženju.  Posjetili su prelijepi slap Ždrimci kao i istoimeno jezero. Jedan manji dio planinara, onih s više fizičke spremnosti, a među njima i jedan naš, ispenjali su najviši vrh 2110 m i još četiri usputna vrha.

U petak 24. 8. planinari su sudjelovali i na Fišijadi. Na svakoj aktivnosti grada planinari su sudionici u velikom broju pa tako i ovaj put. Predstavnik planinara na natjecanju i ovaj put je bio Tomislav Smodej, a trideset članova mu je davalo podršku.  Nisu osvojili nagradu, ali proveli su vrijeme u ugodnom druženju i uživali u svom ukusnom fišu.

U subotu 25. 8. manja grupa od 6 članova odlazi na njihovu stazu BPPP, na koju dulje vremena nisu išli radi komaraca. Od svetišta Sv. Ane krenuli su u 10 sati. Na odmorištu su se družili i uživali u planinarskim delicijama i prelijepom pogledu na mutnu Dravu. Vrijeme je brzo proteklo u ugodnom druženju i oko 17 sati su se vratili  kućama.

 Tajnica Nada Donković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content