Grad za mlade, Novosti|

U sklopu provedbe programa “Aktivni u zajednici”, u utorak, 11. svibnja, Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica u suradnji sa Savjetom mladih grada Belišća na Odmorištu “Drava” Bistrinci održala je radni sastanak s predstavnicima organizacija civilnog društva s područja grada Belišća, a s ciljem osmišljavanja programa dana udruga.  Pridružila im se i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, koja je rekla kako su organizacije civilnog društva bogatstvo svake zajednice.

-Tako su naše udruge bogastvo Grada Belišća i mi ih nastojimo podržati, što se vidi i u financijskom aspektu, no pružamo im podršku u svim njihovim aktivnostima.

Događanje koje je planirano na ovom sastanku, za koje se nadamo da će biti moguće organizirati, pružit će udrugama mogućnost da se predstave javnosti, te na taj način motivirati nove, mlade članove koji će onda od svojih starijih prethodnika preuzeti djelovanje u određenoj organizaciji, rekla je zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, dodavši kako se na taj način osigurava kontinuitet uloge civilnog društva u bogatstvu jedne zajednice.

Predstavnici belišćanskih udruga jednoglasno su podržali organizaciju događaja pod nazivom “Drava Belfest” čije je održavanje predviđeno za 4. rujna ove godine ukoliko epidemiološka situacija to bude dopuštala. “Drava Belfest” osmišljen je kao druženje članova udruga s područja grada Belišća na kojem bi kroz druženje te prezentaciju rada svoje udruge članovi dobili mogućnost umrežavanja te osmišljavanja novih zajedničkih  društvenih programa u našoj zajednici. Također, građanima će se predstaviti rad pojedine udruge te će moći sudjelovati u svim aktivnostima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content