Novosti|

U sklopu “1. državnog natjecanja u kuhanju čobanca” održanog 14. kolovoza u Belišću, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Gradski ogranak Belišće, također je dala svoj doprinos.
Na natjecanju, koje je okupilo preko 60 natjecatelja, dragovoljci Belišća imali su svojevrsni rekord. Udruga je okupila preko 60 svojih sudionika, a kuhalo se u 35-litarskom kotliću. Ovo je bila još jedna prilika za obiteljsko druženje članova Udruge, koje je proteklo u ugodnom raspoloženju. Svi sudionici pohvalili su čobanac, ali i organizaciju Udruge i sudjelovanje u ovoj manifestaciji.

Na dan Velike Gospe 15. kolovoza predstavnici UHDDR-a tradicionalno hodočaste Gospi od Utočišta u Aljmaš. Po već ustaljenom redu pohođena je aljmaška Kalvarija uz prigodne molitve. Potom su belišćanski dragovoljci odali počast poginulima u Domovinskom ratu kod spomen obilježja stradalnicima Domovinskog rata na lijevoj obali Dunava.
Nakon kraćeg odmora i osvježenja, dragovoljci su pohodili podnevnu svetu misu za branitelje i stradalnike Domovinskog rata, koju je i ove godine predvodio vlč. dr. Stanislav Šota. Uz molitvu zahvale na primljenim dosadašnjim milostima, dr. Šota pozvao je sve da na svetoj misi, uz osobnu molitvu i nakane, mole za poginule i stradale u Domovinskom ratu.

Fotografija0867

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content