Novosti|

Sukladno s odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske radi bitno izmijenjenih okolnosti ukidaju se odluke o nužnim epidemiološkim mjerama, kojima se ograničavaju okupljanja i  druge nužne epidemiološke mjere te preporuka.

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC Osijek organiziraju redovitu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će se održati u ČETVRTAK, 4.8.2022., u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće na adresi Željeznička ulica 11, 31551 Belišće, u vremenu od 8 do 14 sati.

Nedostatak krvi i krvnih pripravaka o kojima ovise životi brojnih pacijenata nosi puno veći rizik smrtnosti od onog uzrokovanog korona virusom. Usto, bolesnici čije je izlječenje, a ponekad i sam život ovisan o transfuzijskom liječenju, ne mogu čekati da epidemija prođe.

Podržavamo očuvanje kontinuiteta akcija dobrovoljnog darivanja krvi budući je dobrovoljno darivanje krvi važno za osiguranje dovoljnih količina krvi i osiguranje funkcioniranja zdravstvene skrbi.

Pozivaju se svi ljudi dobre volje da se odazovu ovom pozivu, odvoje petnaest minuta te tako spase život.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content