Novosti|

U subotu 16. prosinca 2023. godine održan je po prvi puta Advent u Gatu, na inicijativu povjerenice Gata Brigite Potočki, obitelji Horvat i susjeda.

Advent je održan u dvorištu kuće obitelji Horvat, koja iz godine u godinu gradi svoju božićnu priču. Božićnom ugođaju pridonose raznobojne lampice i božićne dekoracije koje bude dijete u svakome od nas. Djed Božićnjak se dovezao u kolima s konjem, što je djeci bio poseban doživljaj. Potpuno iskustvo Božića doživjela su i igrajući se u slami. Povjerenica je s djedom Božićnjakom podijelila pakete Grada Belišća djeci koja ne pohađaju vrtić i osnovnu školu, a za ostalu djecu koja su pakete dobila u vrtiću i školi, bili su paketići s jabukama od obitelji Levak te bombonima, čokoladicama i sokovima. Svi posjetitelji mogli su se osvježiti toplim napicima i kuhanim vinom te osladiti raznovrsnim kolačima s bogatog slatkog stola kojega su pripremile mještanke Gata.

Povjerenica i obitelj Horvat zahvaljuju svima na dolasku i pozivaju već sada sve mještane, ali i stanovnike susjednih prigradskih naselja, Grada Belišća i okolnih mjesta da iduće godine posjete Advent u Gatu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content