Novosti|

Dana 26. rujna 2024. godine održana je 43. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća, na kojoj su vijećnici raspravljali o 10 točaka Dnevnog reda. Uz već uobičajeno usvajanje zapisnika s prethodne sjednice te aktualnog sata, uslijedile su druge točke dnevnog reda.

Na ovoj sjednici prihvaćeno je Izvješće o radu Gradonačelnika i Gradske uprave grada Belišća za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2024. godine kao i Izvršenje Proračuna Grada Belišća za isto razdoblje. Gradonačelnik Dinko Burić, kao izvjestitelj po obje točke, rekao je kako se radi o dvama važnim dokumentima, a obzirom da ta izvješća zakonski trebaju biti raspravljena i usvojena do kraja mjeseca, bio je to razlog i sazivanja sjednice.

-Ostvareni prihodi su nešto veći od 6,1 milijun eura, rashodi su malo veći od 5,9 milijuna eura, dakle u prvih šest mjeseci poslovanje i izvršenje gradskog proračuna je pozitivno za nešto više od 285.000 eura, zadovoljno je istaknuo gradonačelnik Belišća.

Još jedna od temi ove sjednice bilo je i Izvješće Mandatne komisije o stavljanju mandata u mirovanje obnašanja dužnosti vijećnika Gradskog vijeća grada Belišća. Naime, vijećnik s liste HDZ-a Vladimir Vicić podnio je pisani zahtjev za stavljenje u mirovanje svog mandata iz osobnih razloga. Do dana podnošenja Izvješća belišćanski HDZ nije predložio njegovu zamjenu. To je i razlog usvajanja Zaključka o razrješenju i imenovanju člana Mandatne komisije, kojim je Vicić razriješen dužnosti, a Igor Paloh imenovan članom Mandatne komisije.

Usvojena je i Odluka o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova Savjet mladih grada Belišća.

Foto: Ina Zamaklar

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content