Novosti iz života udruga|

Proteklog vikenda, od 7. do 8.9.2024. na jezeru Petnji nedaleko Sibinja u Brodsko-posavskoj županiji održavali su se 72. Dani slavonskih planinara. Domaćini i organizatori ovog susreta bili su članovi Planinarskog društva Dilj gora.

Članovi HPD-a Belišće odazvali su se pozivu i sudjelovali na toj planinarskoj manifestaciji u nedjelju. Skupina od 9 članova ujutro se uputila prema jezeru Petnja gdje je bio glavni događaj.

Domaćini su na mjestu okupljanja, prije polaska na staze za nekoliko stotina planinara pripremili planinarski doručak i okrijepu. 

Nakon pozdravne riječi domaćina i zajedničkog fotografiranja krenulo se na dvije staze koje su bile u ponudi. Naši članovi su se odlučili na dužu stazu koja je vodila lokacijama Jezero Petnja – Gradina – crkva sv.Petra – Bukovac – kanjon Pljuskara – pl.kuća Pljuskara – potok Petnja – Jezero Petnja dužine oko 14 km i oko 4 sata hoda.

Nakon povratka sa staza sve sudionike čekao je grah za ručak. Poslije ručka uslijedila je podjela zahvalnica za sudjelovanje i povratak kućama.

Tekst: Goran Maričić
Fotografije: sudionici izleta

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content